Skip to content
Petra Koen
Petra
Koen

'Het resultaat is naar mijn aard , niet naar een principe'. Deze uitspraak, gedaan door Ploegkunstenaar H.N. Werkman (1882-1945), is essentieel voor mijn manier van werken.

Tijdens het maakproces, dat start volgens een vooropgezet plan, laat ik mij graag verrassen en geef ruimte aan het toeval. De onverwachte wendingen die zich dan voordoen spelen een belangrijke rol in het uiteindelijke beeld. In het platte vlak zijn het met name landschappen die een terugkerend thema vormen.
Voornamelijke werkwijze: collage/gemengde techniek op papier. Te vatten onder de noemer 'scheurlandschappen'. ln het ruimtelijk werk is niet zozeer sprake van een vast onderwerp. De assemblages zijn grotendeels samengesteld uit (gevonden) objecten . De toegepaste voorwerpen worden zo min mogelijk bewerkt en krijgen in het beeld een andere betekenis en functie, dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren.

Petra Koen (1963) heeft de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem gevolgd. '83-'88 . Diverse tentoonstellingen in Nederland, Denemarken, Duitsland en Litouwen. Lid van Groninger kunstkring De Ploeg.

17 maart 2019
21 april 2019