Skip to content
Albert Fröling
Albert
Fröling

"Mijn schilderijen zijn vaak een complexe uiting van mijn gedachten, net als gedachten soms zonder begin maar ook zonder eind".

Albert Fröling experimenteert met verschillende soorten verf en zijn keuze voor het materiaal, kleur als ook de wijze waarop de verf is aangebracht is voornamelijk gebaseerd op spontaniteit en voelt daarom ongedwongen en soms complex aan.
Albert heeft zich met name laten inspireren door oudere abstracte werken van zijn vader (die ook schilderde) én het Abstract Expressionisme. Mark Tobey, Joan Mitchell en Jackson Pollock maar ook vele anderen uit deze beweging waren en zijn voor hem een grote inspiratiebron.
Het eindresultaat is dat unieke werken ontstaan waarin je de invloed van het Amerikaans Abstract Expressionisme terug ziet en tegelijkertijd zijn eigen interpretatie.

In deze expositie zal een grote selectie te zien zijn van zijn recente werken. Het werk van Albert Fröling was eerder te zien in Duitsland, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Luxemburg en België, waaronder afgelopen oktober in het Paleis van de Schone Kunsten in Brussel.

19 mei 2019
30 juni 2019